Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Nissemors Opskrifter

​Julemor Tinas JuleMacarons

Kager
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber grøn frugtfarve

Frugt fyld

50 g skovbær syltetøj​​3 spsk.​Kanel​​

3 blade husblas +vand

Kagedelen

1.Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.

2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.

3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.

4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.

5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.

Frugt fyld.

1.Blend syltetøjet kog det op sammen med kanelen,

2.stil den til afkøling når den har en lunken temperatur kan du blande din opløste husblas i.

3. Lad din fyld stå og blive fast hvor efter den fyldes i sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå.

De kan opbevares i køleskab i op til en uge.

Nissemor Anne-Lise fra Dronning mølles opskrift

Lakrids-Tranebær småkager

500 g mel
1 tsk. bagepulver
60 g lakridspulver
125 g tørrede transbær
375 g smør
500 g rørsukker
2 æg
Alt æltes sammen og rulles til lange pølser og lægges i køleskab til dejen er kold (kan også fryses til senere bagning).
Pølsen skæres i ½ cm tykke skiver og bages ved 180 grader i 8-10 min.
Småkagerne kan pyntes med hvid chokolade evt. med farve i grøn/rød.


Tønders nissemor Vivians Nøddetoppe
​500 g sukker
100 g kokusmel
500 g nødder hakket
6 æggehvider røres sammen

bages 10 m ved 223 grader​

Se årets kagerulle her​

Julemors julekager – Tina​

1 spsk. Kanel​

​1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Vanilje​

½ tsk. Muskatnød​

½ tsk. Kardemomme.​

½ tsk. Koriander​

½ tsk. Allehånde​

½ tsk. Ingefær​

½ tsk. Salt​

60 g. smør​

75g farin​

1 dl lys sirup​

250 g mel.​

2 æggeblommer​

Bland alle krydderierne sammen med smør, farin og sirup. Smelt det til en flydende masse.

Bland mel og bagepulver.

Bland mel blanding og sukker/krydderi blanding sammen tilsæt æggeblommerne i massen

Stil massen i køleskabet, når massen er kold kan den tages ud og rulles flad hvorefter den er klar til udstikning

Kagerne bages på 180 grader i ca. 7-12 min.

Tips: hvis dejen smuler kan den samles med vand. Hvis den klister for meget når den skal rulles kan man rulle den i en plasticpose.​

Se årets kagerulle her​

Helles fantastisk Julesmåkager

150 g blødt smør

200 g sukker

100 g brun farin

2 æg

300 g hvedemel

2 tsk vanillesukker

1 tsk natron

1 tsk fint salt

200 g grofthakket kogechokolade

hasselnøddekerner​

100 g grofthakkede

Evt. en lille drys kanel

Pisk smør og sukker med elpisker.

Kom farin og æg i og pisk igen.
Bland hvedemel sammen med vanillesukker, natron og salt og vend det i smørblandingen.
Hakket chokolade og hakkede nødder blandes i dejen.

Lav toppe af dejen på bagepapir på en bageplade med to teskeer

Bag dem øverst i ovnen ved 175 grader i ca. 7 minutter.

Kokosmakroner fra Jersie – Annemarie.

​4 æg piskes sammen og 350 gram sukker røres i, til sidst blandes 500 gram groft kokosmel i.

Sættes på bageplade med bagepapir med en teske og bages på 185 grader til de er gyldne

Se årets kagerulle her​

Tinas fantastisk Julesmåkager

​150 g blødt smør3 æg

225 g brunfarin

225 g hvedemel

3 tsk ægte kanel øko

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt Kardemomme

1 tsk stødt nelliker

200 g hvid chokolade

200 g mørk 40 % chokolade

300 fint revet gulerødder

1 1/2 dl. Smagsneutralt olie

Skallen af en øko ikke voks behandlet appelsin

Topping

200 g hvidechokolade

4 blade husblas

3 1/2 piskefløde

Grøn pastafarve efter behov.

Bagning:

Kage delen

Alle ingredienser blandes godt, så dejen bliver lind.

Fyld dejen i papir muffins forme

Bage ved 175 grader

Tid: store/normale: ca. 15 min

Små. Ca. 10 min

Mærk med en grillpind hvornår kagen er færdig

Topspiller

Blød husblassen op i koldt vand

Smelt din hvidechokolade over vandbad, vend dine husblas når chokoladen er smeltet. Tilsæt din farve i chokolade blandingen.

Pisk fløden til flødeskum, vend din kølede men ikke faste chokoladeblandning i flødeskum

Sættes på køl

Servering

Pynt dine kager med den grønne topping, put din topping i sprøjteposen og brug en stjerneformet tyl. pynt kagerne med sukker pynt og glimmer hvis dette haves.

Se årets kagerulle her​

Vi holder liv i julen hele året.​